Nieuws

Fietsroute Biltsheerlijk 8 juni langs Geesina

Zie onze homepage voor meer informatie.


Zingen voor Geesina 2018

Graag melden wij u dat ook dit jaar een benefietconcert gegeven wordt ten bate van onze molen; het 6de concert.

Dit concert wordt op zaterdag 1 december gegeven in “De Boskapel” aan de Grothelaan 1 A en begint om 20.00 uur.

Wij bieden u een gevarieerd programma van vocaal, klassiek en modern alles gebracht door Groenekanse musici, met het thema “Een vluchtige Horizon”.

U kunt kaarten voor deze bijzondere avond bestellen door contact op te nemen met Ineke de Boorder (mail: inekedeboorder@hotmail.com | tel: 0346-211845 ). De kaarten kosten 15 euro. Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plaatsen en het concert is elk jaar weer erg snel uitverkocht!


Op dit moment wordt de molen gerestaureerd en staat in de steigers.
De molen kan op dit moment niet bezocht worden.

Restauratie mei 2017b

Zingen voor Geesina – Lustrumeditie!

posterhead-zingen-voor-geesina

Zaterdag 10 december is het zover! Het vijfde benefietconcert voor de groenekanse ‘Molen Geesina’ vindt dan plaats in Huize Voordaan. Het thema is dit jaar Songs of Travel.

U kunt kaarten voor deze bijzondere avond bestellen door contact op te nemen met Ineke de Boorder (mail: inekedeboorder@hotmail.com | tel: 0346-211845 ). De kaarten kosten 15 euro. Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

We verheugen ons op deze avond en hopen u daar te zien!


Nieuw lid comité van aanbeveling

Na het vertrek van oud burgemeester Arjen Gerritsen naar Hengelo was er een open plek in het comite van aanbeveling.  Waarnemend burgemeester Bas Verkerk kwam al snel een kijkje bij ons nemen en neemt nu de plek in.


2015 was een jaar vol mooie momenten en veel leuke bezoekers!
Maar ook een jaar van een probleem aan de molen. Lees er alles over in de Nieuwsbrief Geesina 2015


13 november 2015 was het weer zover! Zingen voor Geesina!2015-11-01 19.30.06

Op 13 november ook een speciale actie bij Dorpsbistro Naast de Buren!

Komt u op vrijdag 13 november bij Dorpsbistro Naast de Buren dineren,
bijvoorbeeld vooraf aan het concert, dan zal Dorpsbistro Naast de Buren voor elke ontvangen gast € 1,50 aan de Molen Geesina doneren.

naastdeburen


Oktober 2015

Update technisch probleem

De molen mag gelukkig weer draaien! Helaas is malen nog even niet mogelijk, maar er is een oplossing voor de problemen die er zijn en we hopen dat alles dus snel weer kan.


30 september 2015

Vandaag  hebben alle leerlingen van de Nijepoort plezier gehad aan de molen. Groep 1 en 2 hadden een kleurplatenwedstrijd. Groep 3, 4 en 5 hebben een hele interessante rondleiding gehad en groep 6,7 en 8 hebben zicht sportief ingezet voor de molen met een speciale skeelertocht! De foto’s zijn hier te vinden op een speciale pagina.

Bij dit feest hoorden de allerlekkerste pannenkoeken en die worden natuurlijk gebakken door Truus Bos!
IMG-20151002-WA0008


5 augustus 2015

Technisch probleem

De Geesina heeft helaas op het moment een technisch probleem waarvoor het advies van experts nodig is. Omdat het nu vakantieperiode is,  zal het in ieder geval tot eind augustus gaan duren voordat een dergelijk advies beschikbaar is.

Omdat de ernst van het probleem onduidelijk is en om mogelijke verergering te voorkomen, is besloten om tot die tijd niet te draaien. De molen en de winkel zijn wel gewoon open voor publiek tijdens de standaard openingstijden.


maart 2015

Gulle donatie Stichting B-17

Stichting B-17 heeft zich ingezet om in Groenekan een monument te realiseren ter nagedachtenis aan de noodlanding van een Amerikaanse B-17 bommenwerper in 1944.
Na een succesvolle inzamelingsactie is het monument er gekomen. Na de realisatie hebben zij besloten het geld wat overbleef ten goede te laten komen aan de Groenekanse gemeenschap. Ook onze stichting kreeg daarom een gulle gift van maar liefst 500 euro!

Wij danken de stichting hartelijk voor deze donatie!

Meer informatie over het monument en de bommenwerper kunt u hier vinden.


2014

Een goed jaar voor molen Geesina. In onze nieuwsbrief leest u wat er allemaal voor leuke activiteiten plaatvonden in, op en rond de molen.

Nieuwsbrief Geesina 2014